Wednesday, November 21, 2012

The Royal Livingstone


Victoria Şelaleri. Dünya’nın en büyük üç şelalesinden biri. Ama bunların içlerinde en az turist alanı. Afrika’nın ortasında bir yerlerde. Uçak ile ulaşımın dışında çok fazla opsiyon yok.

Bu da bölgedeki kaliteli otellerin sayısının çok az olmasına neden oluyor. Talep olmayınca arzda sınırlı kalıyor.

Bölgede en güzel yerlere otel yapmış bir tek otel zinciri var. Güney Afrika’nın ünlü Sun City’sinin sahibi Sun International. Sun International’ın Victoria Şelaleleri dibinde iki oteli var.

Zambezi Sun, ismini Victoria Şelalelerinin üzerinde bulunduğu nehirden alıyor. Üç yıldızlı tatil köyü havasında bir otel. Üç yıldızını hak eden ama yeri dışında pek de başarılı olmayan bir tatil köyü.

Ancak aynı sözleri, Zambezi Sun ile aynı kompleks içinde yer alan beş yıldızlı “The Royal Livingstone” için söylemek kesinlikle mümkün değil.

Bahçesinden başlayalım. Zambezi Sun tam şelalelerin yanında yer alırken, The Royal, nehrin üst tarafında ve nehrin tam kıyısına kurulmuş. Zambezi Nehri’ne bakan muhteşem güneş güvertesi diye çevirebileceğim “sundeck” gününüzü içkinizi yudumlayarak bitirebilmeniz için ideal bir yer. Çimenlerin ortasındaki bu “sundeck”lerde rahat koltuklarda oturarak güneşin batışını izleyebilirsiniz. Ama sivrisineklerden korunmak için yanınızda “OFF” götürmeyi unutmayın.




Otel ise kesinlikle görülmeye değer. İngiliz elagansı ile dekore edilmiş otelde dolaşırken hayranlığınızı saklayamıyorsunuz. Aksesuarlar çok yerinde seçilmiş, çok sade ama bir o kadar da şık bir dekorasyon. Benim bir şek yazmama gerek yok, fotograflar konuşuyor zaten.

Resepsiyon çok şık.



Lounge bölümünde, söminenin üzerindeki Victoria Şelalelerini 1855 yılında ilk ziyaret eden batılı olan David Livingstone’un portresi asili. Cok elegan bir ortam.



Piano Barı çok etkileyici. Eski bir kitaplik oldugu anlasilan bar çok şık.



Bu otelde kalmıyor olsanız bile kesinlikle bir yemek yemenizi öneririm. Benim yediğim balıklar çok lezzetliydi. En zarif olanı ise yemek sırasında “sous chef” yanımıza gelerek sorularımızı yanıtladı.

The Royal’in fiyatlarını bilmiyorum ama bir daha Victoria Şelaleri’ne yolum düşerse kesinlikle bu otelde kalıp bu keyfi yaşamak isterim. Size de tavsiye ederim.

No comments:

Post a Comment