Sunday, February 12, 2012

Lamalari gormeye gidiyorum...

Gidiyorum, gercekten gidiyorum...
 
Hayalini cok uzun zamandir kurdugum, turla rehber olarak gitmeyi dusundugum ama firsati yakalamisken backbacker olarak gitmeyi tercih ettigim Peru ve Bolivya'ya gidiyorum. Sanki ilk defa yola cikiyomus gibi hissediyorum kendimi. Ilk defa yapacagim bir geziyi adim adim yazacagim. Okuyor olursaniz bunlari benimle birlikte sizde gezeceksiniz Güney Amerika'nin yollarinda...
 
Ne kadar sansliyim ki Beyhan'la tanistim. Bana bu harika blogu yapmamda yardimci oldu.  Basliktaki Bolivyali kucuk kizda onun bir deseni. Cok cok tesekkur ederim, Beyhan. Hem desenini kullanmama izin verdigin, hem de yardimlarin icin. Peru'da icecegim ilk "kola inka"yi senin serefine kaldiracagim! :D
 
Hayatta gitmekten hic sıkılmayacagim ulkelerden birisi Hindistan. Gecen gün neden diye düsündüm. Anladim ki ben Hindistan'in renklerine asigim... Fotograflarindan gordugum Peru ve Bolivya'da rengarenk ulkeler. Insanlar rengarenk, tabiat rengarenk, kulturler rengarenk... Super bir gezi olacak bunu hissediyorum.
 
Machu Picchu'yu gormeye gidiyorum, Bolivya'nin tuz çöllerini görmeye, Titicaca Gölü'nün üzerindeki adaları keşfetmeye, La Paz'ın, Cusco'nun sokaklarinda yurumeye gidiyorum... Lamalari gormeye gidiyorum!!! Cantam sirtimda beni coooook uzun ucak yolculukları, daha da uzun otobus yolculukları bekliyor.  
 
Inanin bana gitmeye karar verdikten sonrasi cok kolay. Karar vermek yolun yarisi. Yola cikinca, yol akip gidiyor zaten. Ne olur siz de karar verin. Siz de yola cikin... Yol sizi bir yerlere götürür. Zaten amac bir yere gitmek degil. Yolu yasamak, yolda yasamak. Yollarda oyle hayatlar var ki. Yasadiginiz hayata sukretmenizi saglayacak ve hayallerinizi buyutecek. Hayaller olmadan cok zor yasamak cunku.
 
Gidiyorum iste... Takilin pesime...

6 comments:

  1. Viva aysegul.. benim icin de gez diyorum ve bunu ne kadar icten dedigimi sen biliyorsun :)

    ReplyDelete
  2. Biliyorum, biliyorum... Bakarsin bir maceraya da beraber cikariz bir seferinde de... :D Tekrar tekrar tesekkurler!

    ReplyDelete
  3. Yolunuz açık olsun, tüm güzellikler sizinle olsun, yakınen takip edeceğim bloğunuzu. Tasarımda hayli güzel olmuş...

    ReplyDelete
  4. Ayşegülcüm face ten ve bbu blogtan seni takip ediyorum gerçekten sana çok özendim umarım bende senden aldığım bu feyz ile aynı cesaretle senin gibi yollara düşer ve o güzellikleri yaşayabilirim.
    iyi yolculuklar ve eğlenceler... Esin

    ReplyDelete
  5. Esincim, sen de bayagi geziyorsun bu aralat. Ben de seni takip ediyorum. Kesinle tavsiye ederim bu sekilde gezmeyi. Kalacak bir yer, gidecek bir yol mutlaka bulunuyor. Bence isin keyfi de burada. Bolivya'dan sevgiler.

    ReplyDelete
  6. şeytanın bacağını kırdım en azından kendi çapımda bi yerden başladım bakalım sana yetişmek zor... iyi yolculuklarr

    ReplyDelete